top of page
  • Foto van schrijverRoseMade

+ Creativiteit voor kinderen

Laatst smeekte mijn jongste dochter me om één van mijn paardenkits te maken (verkrijgbaar in de RoseMade shop), ik ben meteen gezwicht want dankzij de de Corona lockdowns speelt ze veel meer op haar tablet. Het is moeilijk haar te overtuigen om andere dingen te doen dan videospelletjes de laatste tijd, dus ik was blij dat ze dit bedacht had. Ze ging zitten, het begon te doen en even later had ze een klein paardje of zoals zij zegt een eenhoorn, Uni genaamd.


Het zette me aan het denken dat het inderdaad heel belangrijk is dat we de creativiteit van onze kinderen stimuleren en zorgen voor speelgoed waarmee ze dingen kunnen maken en zelfvertrouwen krijgen. Mijn dochter voelde zich zo trots om iets met haar eigen handen te maken :) .


Knutselen helpt ook om de fijne motoriek van kinderen te ontwikkelen. De fijne motoriek is belangrijk voor bijna alle dagelijkse activiteiten. Van het snijden van voedsel, het schrijven van een brief of het strikken van je schoenveters


Een ander voordeel is dat kinderen tijdens het knutselen geconcentreerd moeten werken. Hoe vaker een kind deze activiteiten doet, hoe meer het zijn concentratievermogen versterkt.


Ik zou graag zien dat veel meer kinderen knutselen zoals ik deed toen ik klein was. Verjaardagsfeestjes werden vaak gekenmerkt door creatieve activiteiten. Pottenbakken, taarten maken, naaien en meer! Wie is het met me eens om weer meer creativiteit in het leven van kinderen te brengen?


Laat een commentaar achter met wat jij hiervan vindt!

Liefs van RoseMade
8 weergaven0 opmerkingen
bottom of page