top of page
  • Foto van schrijverRoseMade

De angst voor ritsen, rationeel of irrationeel?

Jarenlang vermeed ik het bevestigen van ritssluitingen, in plaats daarvan maakte ik envelopkussens, gebruikte ik knopen, of vermeed ik een project helemaal!


De laatste tijd en ook dankzij een vriendin van me ben ik meer risico's gaan nemen. Ik vond een fantastische tutorial die me de volgende manier leerde om een rits te zetten. Het is echt heel makkelijk! Dus stop met bang zijn en start dat project dat je al zo lang wilt doen.


Stap één: Verbind de twee stoffen op de plaats waar je de ritssluiting wilt aanbrengen. Gebruik de grootste steek die er is, op mijn machine was dat 4,5. Op deze foto was ik een kussen aan het maken. Strijk vervolgens de naden en leg de rits met de goede kant over de open gestreken naden.


Stap twee: Keer de stof en naai met de ritsvoet langs de tandjes van de rits. Wanneer je naar de andere kant van de ritssluiting gaat, verstevig je de naden door een paar keer heen en weer te gaan. Wees voorzichtig dat je niet over het metalen deel gaat of je kan de naald breken.Stap drie: Open de beginnaad zoals op de afbeelding links.


En daar is je rits perfect op zijn plaats!


En nu zijn we klaar voor meer rits projecten!

Veel plezier met naaien!

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page